1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. По 1000 евро за всяка малка ферма след 2007 год.

По 1000 евро за всяка малка ферма след 2007 год.

 

След като станем действителни членове на Европейския съюз през 2007 год. у нас на всяка малка ферма ще се изплащат годишно по 1000 евро за срок от пет години.

Условията за тези, които смятат да се препитават със земеделие и животновъдство, трябва да се регистрират като земеделски производители. Един фермер може да подаде молба за премии, ако отглежда повече от 10 животни. А ако това става в слаборазвит район, може да получи по още 7 евро на животно, което в първите години ще е 25 на сто от тази сума - или 1,75 евро.

При изплащането на субсидиите има определени условия. Например бройката на мъжките говеда, за които са отпускат парите, трябва да не е повече от 90. За финансиране на фермерите с кравите с бозаещите телета условията са специални - да не доставят мляко и млечни произведения от фермата на преработватели 12 месеца от подаването на молбата за премии.

Ако земеделският производител продава директно на потребителя, наличните количества във фермата не трябва да надхвърлят 120 000 килограма.

Като цяло за говедовъдството изискванията са за създаване на система за идентификация и регистрация на животните и за етикирането на говеждото и телешкото месо. С цел проследяването движението на говедата те трябва да са с ушни марки и да имат здравен паспорт. Фермерът е длъжен да води актуален регистър на животните в своето стопанство. На етикета трябва да има информация за произхода на животното, къде е родено, угоено и заклано. Идеята е пазарът на говеждо месо да е максимално прозрачен./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.