1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. По-ниски лихви за неплатени вноски на земеделци към НОИ

По-ниски лихви за неплатени вноски на земеделци към НОИ

 

Неплатените в срок вноски на земеделските производители към НОИ ще се събират с по-ниска лихва. Това реши късно в четвъртък бюджетната комисия, която прие промени в Закона за корпоративното подоходно облагане. Дълговете към НОИ се събират с лихва, равна на основния лихвен процент плюс 10%.

Но земеделските и тютюнопроизводителите ще плащат към борчовете си само ОЛП. Освен това неплатените им вноски до 10 000 лв. ще може да се разсрочват до две години. За всички останали срокът е до една година. Депутатите спешно приеха исканията на ЕС за промени в данъчните закони, свързани с преговорите по глава "Конкуренция". За това помоли лично министърът на финансите Милен Велчев. Той поиска 10-минутно закрито заседание с депутатите.

Големите чуждестранни инвеститори, които имат право да приспадат 30% от данъка върху печалбата си, ще могат да го правят до 2006 г. След 2007 г. при инвестиции в райони с висока безработица и при разкриване на работни места данък печалба може да не се плаща в отраслите земеделие и рибовъдство./standartnews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.