1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Приключва първият етап от информационната кампания на МЗГ

Приключва първият етап от информационната кампания на МЗГ

От началото на следващата година започват срещите на аграрните експерти по места

 

Текат последните два семинара на тема "Обща селскостопанска политика и обща политика в рибарството на Европейския съюз. Договорености за присъединяването на Република България в ЕС", които се организират от Министерството на земеделието и горите в рамките на Националната информационно-разяснителна кампания. Днес семинар се провежда в Пловдив. И той е част от втория етап на кампанията на МЗГ, която има за цел да предостави подробна информация относно постигнатите договорености в преговорния процес по глава "Земеделие" и реформата на Общата селскостопанска политика на ЕС.

Ще припомним, че първият семинар се проведе на 7 октомври в Бургас и беше открит от министъра на земеделието и горите Мехмед Дикме. 

До 14 декември в основните селскостопански райони в страната текат поредица от семинари за обучение на представители на регионалните структури и служби на МЗГ. Целта е специалистите от структурните звена на министерството да бъдат запознати и обучени относно договореностите за присъединяване, изискванията към земеделските производители и преработватели, подготовката на стопанските субекти и неправителствените организации в аграрния сектор за бъдещото членство на България в ЕС. Семинарите се провеждат с домакинството на един от областните градове за няколко съседни области и съответните общини от регионите. Плевен беше домакин на такава среща на 28 и 29 октомври. 

Пловдив е домакин за областите Пловдив, Пазарджик и Смолян. В работната програма на семинара са включени информационно-обучителни модули и отговори на конкретни практически въпроси, свързани с Единния европейски пазар, изискванията към българските земеделски производители, механизмите и процедурите на Общата селскостопанска политика и общата политика в рибарството на ЕС. 

Заключителната дискусионна среща по кампанията ще е в София на 14 декември. А от началото на следващата година започва етапът на разясняване на европейската политика директно сред земеделските производители по места. За целта в областната дирекция "Земеделие и гори" в Плевен имат изготвен график за провеждането на срещите. Те ще се организират със съдействието на кметствата и на общинските служби "Земеделие и гори" в областта./posredniknews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.