1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Складовите записи удвоиха кредитите

Складовите записи удвоиха кредитите

Ползват заеми и чакат по-изгодни продажби

 

Земеделски производители са получили 4,5 млн. кредити срещу складови записи от Юнион банк в Русе. Това е ръст 100 на сто, съобщава директорът на клона Красимир Денчев.

В лицензираните публични складове земеделските стопани са оставили в изчакване на по-добри цени пшеница, ечемик, слънчоглед и царевица. Те са получили кредити от Юнион банк срещу складови записи като ценни книжа за оборотни средства за есенната кампания.

Максималният кредитен портфейл постигнат чрез складови записи, показва, че в селското стопанство стъпка по стъпка намалява даването на зърно на спекулантите на минимални цени, а се използват кредити и се изчакват по-изгодни продажби, анализират експерти от Юнион банк.

Договорите на банковия клон в Русе за складови записи са били с десет лицензирани публични склада от цяла Северна България. Положителният петгодишен опит на клона на Юнион банк в Русе със складовите записи е препоръчан за изучаване от международната организация за земеделска помощ ВОКА и във връзка с това е посетен от етиопска делегация.

Това съобщиха от  farmer.bg за AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.