1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Стандарти за обслужване в поделенията и МЗГ

Стандарти за обслужване в поделенията и МЗГ

 

По европейски модел ще заработи административното обслужване и ще се подобри качеството на услугите в системата на Министерството на земеделието и горите. Това реши Колегиумът на ведомството, след като прие Харта на клиента и стандарти за административното обслужване.

Вече има описан стандарт за всяка услуга и указания с административните единици, към които гражданите ще се обръщат за проблеми и получаване на конкретна информация, съобщават от областната дирекция "Земеделие и гори".

Ето и няколко примера, които дадоха експертите. Който иска скица на имот, се обръща към общинската служба по земеделие и гори, където е имотът, и подава молба по образец, заплаща такса и научава, че в срок от 10 работни дни точно кой служител от ведомството трябва да му предостави скицата на имота. Ако това не стане, има право да подаде оплакване до областната дирекция "Земеделие и гори".

Искате контрол върху производство на биологични продукти - обръщате се към МЗГ, отдел "Деловодство" и давате безплатна молба с данни и процедури. Срокът за издаване или отказ е 14 дни. При отказ подавате жалба в инспектората на МЗГ.

За да се регистрираш като земеделски производител, за условията и начините на издаване разрешение за износ, внос и производство на семена, за списъци с категориите животни и растениевъдни продукти - също четеш хартата. Според коментара на експертите всички, които ползват хартата с услугите, вече ще могат да разбират за какво става дума. Какви са задълженията на агроминистерството във връзка с хартата.

Служителите на МЗГ са длъжни да информират гражданите за правата им и откъде да получат нужната информация. Хартата, с всички техни задължения и структури, както и предлаганите услуги, ще бъде публикувана на електронната страница на министерството./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.