Столичани искат фалит на "Оранжерии" - Петрич за дълг от 64 938 лева

 

Обявяване в несъстоятелност на голямата петричка фирма "В&ВГД Оранжерии" поиска столичното акционерно дружество "Газстроймонтаж" от Окръжен съд - Благоевград. Петричкото дружеството, което наскоро вдигна капитала си на 1 766 799 лева, не е изпълнило задължения от 64 938 лева, за които местният Районен съд е издал изпълнителен лист.

През 2002 година "Оранжерии" са осъдени да платят солидната сума по договор за извършване на довършителни работи на обект "Газоснабдяване". Любопитна подробност от делото е, че като гаранция за връщането на дълга петричани предложили 3 горелки тип "Джонсън", чиято стойност е определена от техни експерти на 56 000 щатски долара.

Информирани твърдят, че в момента сметките на дружеството в две банки - "Россексимбанк" и "Първа източна международна банка", са под запор по искане на Регионално управление "Социално осигуряване" - Благоевград.
Това е второто искане за обявяване в несъстоятелност на петричката фирма, през август миналата година софийската фирма "Агростар" поиска от Окръжен съд - Благоевград да стартира сложната съдебна процедура за дълг от 64 1245 лв., натрупан след сделка със семена за краставици "Невада". В хода на делото стана ясно, че задължението е уредено и делото бе прекратено.

Това съобщиха от  farmer.bg за AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.