1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Субсидии за обработване на пустеещи земи до 15 октомври

Субсидии за обработване на пустеещи земи до 15 октомври

 

До 15 октомври ще се приемат документи за субсидии за обработване на пустеещи частни земеделски земи, припомнят от Областната дирекция на Държавен фонд "Земеделие" в Плевен. Целевата субсидия за обработване на пустеещи земи, частна собственост на физически и юридически лица, е в размер на 3 милиона лева, при норматив за 10 лева за 1 декар. ДФ "Земеделие" не подпомага земеделски производители, които имат неизпълнени договорни задължения към фонда по инвестиционни програми или по краткосрочни финансови линии с настъпил падеж, публични задължения към държавата, Общината и към Националния осигурителен институт, припомнят още от дирекцията. Целевата субсидия по тези указания могат да ползват физически и юридически лица, регистрирани като земеделски производители в Областната дирекция "Земеделие и гори", при спазването на следните условия: кандидатстват за обработване на пустеещи земеделски земи, частна собственост на физически и юридически лица, които не са обработвани в продължение на три години, предхождащи текущата 2004 година. 

Минималният размер на площите, за които един земеделски производител може да кандидатства по тази целева субсидия, в зависимост от вида насаждения, е 30 декара за засяване на зърнени култури и 10 декара за създаване на трайни насаждения. Максималният размер за всички видове насаждения е 2 000 дка. 

При нецелево използване на предоставеното финансово подпомагане по тази субсидия земеделският производител възстановява на фонда реално получените средства - субсидия, заедно със законната лихва от датата на получаването им.

От Областната дирекция на ДФ "Земеделие" в Плевен припомнят, че стопаните имат възможност да подадат документите си по тази финансова линия до 15 октомври. Срокът за усвояване на средствата по целевата субсидия е 29 октомври./posredniknews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.