1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Тече проверката на преработвателните предприятия в Плевенско

Тече проверката на преработвателните предприятия в Плевенско



От началото на февруари стартира проверка от специално обучен екип от експерти на ДВСК - Плевен на всички преработвателни предприятия на територията на Плевенска област.

Проверката трябва да завърши в края на април. За всяко от проверените предприятия се съставя подробен доклад за състоянието му. Отчита се и най-малката подробност по специалните указания, които имаме, каза д-р Румен Монев, шеф на ДВСК в Плевен.

Екипът е направил график за извършването на проверките, чиято цел е да се установи пригодността за работа на преработвателните предприятия по изискванията на европейските стандарти.

Ще припомним, че през миналата година специалисти от ДВСК извършиха аналогични проверки, на собствениците бяха направени предписания, които до този момент трябваше да бъдат изпълнени.

Първите, които вече са проверени, са кланиците - 7 на брой, в район Левски. Проверките са обстойни и докладите по тях за тези кланици все още не са изготвени в окончателния им вид. От д-р Монев каза още, че при направените до момента проверки не са били констатирани груби нарушения, които да доведат до временно спиране на предприятията, но има доста пропуски - както по отношение на документацията, така и по отношение на оборудването.

Според предварително изготвения график през тази седмица проверките продължават в кланиците в Плевенски район. След тях ще бъдат проверени месопреработвателните предприятия. Последни в тази много сериозна и обстойна проверка са мандрите./ focus-news.net

AGRO.BG

 


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.