1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Трябва да се обединят усилията на всички отговорни държавни институции

Трябва да се обединят усилията на всички отговорни държавни институции

Това каза вчера министър Мехмед Дикме

 

Трябва да се обединят усилията на всички отговорни държавни институции - Президентството, Народното събрание и Правителството, за да може България 2007 г. след присъединяването си към ЕС, не само на книга да бъде член на Общността, но и да е покрила критериите и изискванията на Евросъюза.

Това каза днес министър Мехмед Дикме в резиденция Бояна, където се проведе Конференция "Евроинтеграция и предизвикателствата пред българското земеделие". Една от ползите на присъединяването ни е възможността да се осигурят постоянни доходи за земеделските производители, изтъкна министър Дикме. Преди това земеделският министър посочи, че с приемането ни в Евросъюза селскостопанските производители ще имат достъп до най-богатия пазар в света, какъвто е европейският, който има 550 млн. потребители.

Българското правителство защити в максимална степен интересите на фермерите. В един преговорен процес винаги може да се желае повече. Оценката за българското земеделие от Европейската комисия е дадена не на база пожелания, а въз основа на реалностите. Защитените параметри дават възможности за устойчивост на отрасъла и ползвайки механизмите на експортното субсидиране за разширяване на пазара за българска селскостопанска продукция.

Президентската институция показа лична ангажираност при посещението на еврокомисаря по земеделие Франц Фишлер в България, подчерта министърът в словото си и допълни, че в хода на преговорния процес по глава "Земеделие" преговарящият екип на министерството е имал подкрепа от президентството.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.