1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Удължават срокът за прилежащите земи

Удължават срокът за прилежащите земи

 

Комисията по земеделие и гори към Народното събрание е разгледала възможността да бъде удължен срокът за придобиване на собственост върху прилежащите площи към сгради в стопанските дворове на ликвидирани селскостопански организации, без заплащане на ползването, информират от областната дирекция "Земеделие и гори".

Министерството на земеделието и горите направи предложението през есента на миналата година, когато изтече едногодишният срок, в който собствениците на сгради, построени върху земеделски земи, получиха право да придобият право на собственост върху земите без да плащат обезщетение за ползването им.

Много фермери, собственици на сгради, които искат да придобият собственост и върху прилежащите терени при условията на този режим, затова се удължава срокът. Информацията е от самата комисия. Крайната цел е окончателно да приключат отношенията с държавата и да се регламентира собствеността на притежателите на прилежащата земя. Но за това нещо ще е нужно изработване на парцелирани планове и издаване на актове за държавна собственост./mont-press.com

 AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.