1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Увеличават площта, за която ДФ ":Земеделие" ще подпомага зърнопроизводителите

Увеличават площта, за която ДФ ":Земеделие" ще подпомага зърнопроизводителите

За стимулиране използването на качествени семена при сеитбата, МЗГ през тази година увеличава норматива, за закупуване на семена за есенната кампания

 

6000 дка, или с 1000 дка повече от миналата година, става максималната площ, за която ДФ "Земеделие" ще подпомага зърнопроизводителите през есенната кампания, реши Управителният му съвет, съобщиха от МЗГ.

Така ще могат да се обхванат и площите, които досега оставаха недекларирани от стопаните, ако надхвърлят площта, която се финансира, считат от фонда. Това ще важи при разпределянето на всички средства за подпомагането на есенната сеитба и ще стимулира развитието на сектора.

За стимулиране използването на качествени семена при сеитбата, Министерството на земеделието и горите през тази година увеличава норматива, за закупуване на семена за есенната кампания.

Така за първо размножение семена ще се предоставят безвъзмездно по 4 лв. на дка, докато през 2003 г. са се предоставяли по 3,75 лв. За второ размножение семена ще се дават по 3 лв. на дка, докато през 2003 г. субсидията е била 2, 50 лв. на дка./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.