1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В ДФ "Земеделие" не са предвидени средства за субсидиране на овцете от племенните стада

В ДФ "Земеделие" не са предвидени средства за субсидиране на овцете от племенните стада

 

Овцете от племенните стада не са включени за субсидиране и за тях не са предвидени средства в стартиралата на 1 март 2004 г. целева субсидия от ДФ "Земеделие". Това заявява изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Асен Друмев, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и горите по повод протести на овцевъди от Кърджалийско.

С решение на УС на ДФ "Земеделие" от 1 март 2004 г. стартира Целева субсидия за изхранване на животни и птици от Националния генофонд, елитната част на популацията, внос на елитни животни за попълване на генофонда и подпомагане на селекционната дейност на развъдните асоциации през 2004 г., припомнят от Фонда. Субсидията се предоставя на земеделски производители, фигуриращи в актуализирани списъци, изготвени и заверени от Развъдните асоциации, Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и одобрени от дирекция "Животновъдство" на МЗГ.

ДФ "Земеделие" субсидира изхранването на селскостопански животни и птици (включително племенни) за месеците декември 2003, януари и февруари 2004 г., като предостави на земеделските производители 5 706 337 лв., припомнят още от фонда.

До 25 юли т.г. са изплатени капиталови субсидии за племенни животни в размер на 453 815 лв., както и инвестиционни кредити за закупуване на племенни животни в размер на 4 627 387 лв./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.