1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Стара Загора предприемат мерки за противопожарна безопасност

В Стара Загора предприемат мерки за противопожарна безопасност

Забранява се паленето на стърнища и други растителни остатъци

Поради настъпването на фенофаза восъчна зрелост на посевите от есенници на територията на Община Стара Загора, кметът Живко Тодоров определи със заповед предприемането на мерки за противопожарна безопасност.

Забранява се паленето на открит огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в площите с посеви и в непосредствена близост до тях, от настъпването на восъчна зрелост, до окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата. Забранено е извършването на ремонтни дейности по линейните обекти, преминаващи през житни площи през периода от восъчна зрелост до прибиране на реколтата. Извършването им се допуска след предварително уведомяване на РСПБЗН – Стара Загора при спазване на изискванията за пожарна безопасност.

Забранява се паленето на стърнища и други растителни остатъци, както и използването на открити огнеизточници в земеделските земи, и извън тях (слогове и крайпътни ивици). Юридическите лица, стопанисващи републикански, общински и частни пътища, които минават през и/или покрай житни посеви се задължават да извършват механично отстраняване на сухите треви и храсти, горими предмети и материали в сервитута на пътя.

Физическите и юридическите лица, преминаващи покрай неожънати площи, се задължават да спазват правилата и нормите за пожарна безопасност и с действията си да не предизвикват възникването на пожари.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.