1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Възможности за обмен на специалисти и опит в областта на винопроизводството

Възможности за обмен на специалисти и опит в областта на винопроизводството

Експортът ще се развие и нарасне след приемането на България в Европейския съюз

 

Възможности за обмен на специалисти и опит в областта на винопроизводството обсъдиха вчера министър Мехмед Дикме и Хелга Хамер, вицепрезидент на Ландтага /местният парламент на немската провинция Райнланд- Пфалц.

Земеделският министър изтъкна пред немската делегация доброто и дългогодишно сътрудничество с Германското дружество за техническа взаимопомощ /ГТЦ/, като подчерта съвместната ползотворна работа по изготвянето на Стратегията за развитието на лозарството и винарството в България.

Българските плодове и зеленчуци намират добър външен пазар и сега, каза още министър Дикме. Той допълни, че експортът ще се развие и нарасне след приемането на България в Европейския съюз. Износът в аграрния отрасъл се дължи основно на специфични продукти и на тяхното качество, обясни министърът.

Председателят на комисията по земеделие в Ландтага Михаел Билен изтъкна, че висококачественото производство и безопасността на хранителните продукти е сред основните приоритети по отношение на аграрната политика на Общността и България трябва да работи в тази посока.

Г-жа Хамер и водената от нея 10 членна делегация са у нас на тридневно посещение. В програмата им е предвидено посещения на земеделски стопанства, винарни и ферми в Пловдив, Копривщица и гр. Баня.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.