1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Възстановяването на главен стоманен тръбопровод "Стралджа" от напоителна система "Средна Тунджа" ще бъде завършено в края на месеца

Възстановяването на главен стоманен тръбопровод "Стралджа" от напоителна система "Средна Тунджа" ще бъде завършено в края на месеца

 

Възстановяването на главен стоманен тръбопровод "Стралджа" от напоителна система "Средна Тунджа"- община Сливен ще бъде завършено в края на месеца, съобщиха от Дирекция "Инвестиционна политика" на Министерството на земеделието и горите. Отремонтиран е  участък от тръбопровода с дължина около 400 метра и диаметър 1.40 метра, за което Министерство на земеделието и горите е осигурило близо 400 000 лева .

С настоящата реконструкция на тръбопровода стоманените тръби в повредения участък са подменени със стъклопластови, с което ще  бъдат предотвратени водни загуби и възникването на аварии.

Обектът ще бъде пуснат в експлоатация в края на този месец, с което ще се осигури захранването с вода на около 74 800 дка със земеделски култури на територията на полетата "Горно Александрово" и "Стралджа". В района им са засети 64 000 дка пшеница и ечемик, 6 500 дка царевица, 3 000 дка тютюн, 1 000 дка люцерна, 200 дка зеленчуци и 100 дка ябълкови градини.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.