1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Задържан бракониер, убил кошута

Задържан бракониер, убил кошута

10 хил. лева е глобата за забранен лов

 

При проведена акция в събота на територията на Държавна дивечовъдна станция "Витиня" горски служители са задържали 44-годишния Ваньо Василев Илчев, участвал в бракониерски лов, съобщиха от станцията. Заловеният е от ботевградското село Врачеш и с още двама нарушители, които успели да избягат от мястото на инцидента, но са разпознати, са отстреляли незаконно една кошута в зряла възраст. На задържания бракониер е съставен акт по Закона лова и опазване на дивеча. Конфискувана е една ловна пушка, прибори за нощна стрелба и 3 броя раници със 70 кг. обезкостено дивечово месо.

За случая е информирано РПУ-Ботевград, което оказва съдействие при изясняване на бракониерската проява, става ясно от информацията. Оръжието и другите пособия за лова са предадени в ботевградското полицейско управление. Месото е съхранено на отговорно пазене в Държавна дивечовъдна станция "Витиня". При залавянето на нарушителите горските служители са употребили законно притежавано оръжие за предупредителни изстрели.

5 000 лв. е обезщетението за нанесена щета при благороден елен и кошута, припомнят ловните експерти. До 10 000 лв. пък е глобата, предвидена в Закона за лова и опазване на дивеча, за отстрел в забранено време, на забранено място и със забранени средства.

AGRO.BG

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.