1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Залесени са близо 80 хил. декара по програмата "Възобновяване и опазване на българската гора"

Залесени са близо 80 хил. декара по програмата "Възобновяване и опазване на българската гора"

 

Близо 80 хил. дка от предвидените за тази година общо 100 000 дка са залесени през пролетната кампания по съвместната програма на земеделското и социалното министерства "Възобновяване и опазване на българската гора",  показва справка на Националното управление по горите. Това е 101,7 % изпълнение на програмата за залесяване през пролетта на 2004 г.

Най-много са създадените нови гори на територията на Регионалните управления на горите в Стара Загора -  7824 дка, Бургас – 6865 дка, София – 5766 дка и Сливен – 5605 дка. Залесяването се извършва основно с широколистни видове – дъб, акация, топола, явор, ясен, горскоплодни и др. От иглолистните най-често използваните видове са бял и черен бор, смърч, кедър, дугласка ела.

8 407 безработни, получаващи социални помощи, са предложени и назначени до средата на май от бюрата по труда в страната за извършване на лесокултурните дейности, става ясно от данните на НУГ. Общо 10 669 души са одобрените по програмата на МЗГ и МТСП, които се очаква да бъдат ангажирани в тазгодишната залесителна кампания.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.