1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Цветан Димитров се срещна със заместник-министър председателя на Виетнам г-н Хоанг Чунг Хаи

Зам.-министър Цветан Димитров се срещна със заместник-министър председателя на Виетнам г-н Хоанг Чунг Хаи

Снимка:

България приема Виетнам за свой надежден партньор, с когото успешно да работи в посока на международната интеграция

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров се срещна с г-н Хоанг Чунг Хаи, заместник-министър председател на Социалистическа Република Виетнам, в гр. Ханой.

Двамата обсъдиха постигнатите резултати от проведената Двадесет и трета сесия на Междуправителствената българо-виетнамска смесена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество.

Зам.-министър Димитров заяви, че България приема Виетнам за свой надежден партньор, с когото успешно да работи в посока на международната интеграция. „Поставихме си амбициозни задачи, които могат да бъдат ефективно реализирани при задълбочаване на търговско-икономическите отношения“, допълни той.

От своя страна заместник-министър председателят, г-н Хаи, запозна българската делегация с предизвикателствата, които стоят пред Виетнам в областта на селското стопанство. „Обработваемата земя във Виетнам е ограничена. Имаме желание да преструктурираме земеделието, чрез въвеждането на високодобивни култури”, поясни той.

В заключение Цветан Димитров посочи, че страната ни изразява подкрепа  за водене на преговори за сключване на Споразумение за свободна търговия между Европейския съюз и Виетнам.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.