1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зелена седмица започва от днес в Монтана

Зелена седмица започва от днес в Монтана

 

Зелена седмица на Европейската комисия започва от днес и ще продължи до 4 юни. Тя е под мотото "Да променим поведението си: Осъзнат избор за по-зелена Европа". Нейните акценти за 2004 година са самостоятелно или в групи участие на гражданите в процеса на вземане на решения за реализация на определени възгледи за чистотата на природата около дома, в населеното място, сред полето, около реката и др.

България може да се гордее, че е активен участник и реализира Директивата за птиците на Европейския съюз, който е един от първите законодателни актове в областта на околната среда и крайъгълен камък за опазване на природата. Българското дружество за защита на птиците непрекъснато работи за това.

Според директора на РИОСВ-Монтана инж. Боян Цолов, всички 22 общини от Монтанска и Видинска област имат изработени програми, зад които стоят конкретни работи за почистване на замърсени от битови и други отпадъци площи. Служителите от РИОСВ-Монтана ще раздадат на най-изявените участници в акциите фланелки и шапки. Тя ще приключи на 5 юни, който е Световен ден на околната среда и е обявен като ден, в който ще се търсят "живи или мъртви морета и океани" - тоест, актуалността ще падне на информацията за чистотата на огромните водни пространства и ролята на човека. В акцентите ще стане дума и за чистотата на родното Черно море./mont-press.com

AGRO.BG


 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.