1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. 152 фирми ще участват в „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич

152 фирми ще участват в „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич

Изложението ще се проведе от 30 август до 3 септември

Ежегодно нараства броят на участниците в международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него”, констатират организаторите от „Добрички панаир” АД. До момента заявки за участие са подали 152 фирми, съобщи изпълнителният директор Звезделина Иванова. От 30 август до 3 септември в СК „Простор” в Добрич ще се проведе ХІХ-то издание на специализирания форум. В него ще се включат както традиционни участници, така и много нови фирми, които за първи път се представят. Засилено представителство е заявено от компании за семена, торове и препарати, земеделска техника и аксесоари към нея, товарни и леки автомобили. Директно ще се представят фирми от Гърция, Румъния, Русия и Холандия. За първи път ще участва фирма със свръхлеки самолети и оборудването им с апаратура за  ултрамалообемно пръскане.

С информационен щанд ще се представи Министерството на земеделието и храните, на който ще се дава информация за мерките по Програмата за развитие на селските райони. Експерти от министерството, представители на държавен фонд „Земеделие” и Областна служба  съвети в земеделието ще информират настоящи и бъдещи бенефициенти по програмата. Те ще участват и в предвидените дискусии в рамките на изложението, които ще обсъдят както новостите в българското земеделие и бъдещата Обща селскостопанска политика на ЕС, така и проблеми от ежедневието на фермерите. 

На изложението за първи път ще има и българо-румънски щанд, който става възможен в рамките на проект „Търговските палати на България и Румъния за трансгранично сътрудничество”, по който работи ТПП-Добрич. Изложбена площ ще има и Посолството на Република Полша.

От тази година Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него” ще има съпътстваща културна програма. Всеки панаирен ден ще завършва с фолклорен концерт на специално изградена сцена, разположена непосредствено до входа на зала „Добротица”. Идеята е обликът на изложението да се допълни и като културен.

Видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.