1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. 24 ОТБОРА СЕ СЪСТЕЗАВАТ В „ГЕРОИ НА БЪДЕЩЕТО“

24 ОТБОРА СЕ СЪСТЕЗАВАТ В „ГЕРОИ НА БЪДЕЩЕТО“

До 1 юни отборите ще бъдат оценявани и от публиката

Общо 24 български училищни отбора изпратиха своите устойчиви проекти за научното състезание „Герои на бъдещето“. Задачата им беше да идентифицират проблем в заобикалящата ги среда, след което с помощта на своя учител – ръководител на отбора, да анализират и намерят научно решение, което реално да се приложи. Отборите участват в състезанието с изпратени презентация или видеофилм, които представят тяхното устойчиво решение, на www.chemgeneration.com. Участниците ще бъдат оценявани от професионално жури, а най-добрите отбори ще получат интересни награди. 

От 18 май до 1 юни 2015 г. отборите ще бъдат оценявани и от публиката, която може да даде своя вот на www.chemgeneration.com. Резултатите ще бъдат обявени на 15 юни 2015 г. 

Научното състезание „Герои на бъдещето“ стартира в България през януари 2015 г. Конкурсът цели да открие бъдещи млади иноватори, които умеят креативно да прилагат научните нововъведения с цел намирането на екологични решения, както и да покаже на младите хора интересната страна на науката и да привлече тяхното внимание към ролята, която тя играе в нашето ежедневие, както и в устойчивото развитие. Надпреварата се провежда паралелно в 10 централноевропейски държави, включително и в България.

“Радваме се, че състезанието „Герои на бъдещето” намери голям отзвук сред младежите в страната. Най-много устойчиви проекти, общо 24, са подадени към момента в България. Вярваме, че всички заедно можем да направим света по-добро място с помощта на науката“ – споделя г-жа Валентина Диканска, управител на BASF за България. 

Научното състезание „Герои на бъдещето“, част от кампанията Chemgeneration, се осъществява по инициатива на водещата химическа компания BASF с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Българска академия на науките, СУ Св. Климент Охридски, ХТМУ, Съюз на химиците в България, Съюз на учените в България, Национална мрежа за децата, Джуниър Ачийвмънт България, Българска Национална Телевизия, Българско Национално Радио и Българска телеграфна агенция.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.