1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Бойко Синапов: Животновъдите са готови на протестни действия

Бойко Синапов: Животновъдите са готови на протестни действия

Снимка:

МЗХ вече един месец не работи и се занимава единствено с кадрови промени

Животновъдите от цялата страна са готови на протестни действия. Всички структури искат да излязат да изразят недоволството си от бездействието на правителството „Орешарски“. Според Националната асоциация на животновъдите в България към днешна дата (18.06.2013 г.) все още не са сформирани екипите във ведомствата. Министерство на земеделието и храните вече един месец не работи и се занимава единствено с кадрови промени.

По думите на председателя  на Националната асоциация на животновъдите в България Бойко Синапов, животновъдите нямат яснота за изплащането на субсидиите през тази година. Не се работи по максималното усвояване на средства по Програмата за развитие на селските райони с цел да не бъдат загубени милиони в края на годината. Отделно няма яснота и за подготовката на следващия програмен период 2014 – 2020 г. за мерките, които се предвиждат за подпомагане на сектора.

"Правителството трябва да започне да работи по-интензивно. В противен случай ние като асоциация повече няма да даваме кредит на доверие", каза Синапов.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.