1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Британският кралски двор търси нов готвач

Британският кралски двор търси нов готвач

В момента в кралската кухня работят около 30 души

Ако винаги сте си мечтали да готвите за короновани особи и техните гости, сега е моментът да се кандидатирате. Кралският двор във Великобритания е пуснал обява, с която търси нов заместник главен готвач.
 
Новият заместник-шеф в Бъкингамския дворец ще получава конкурентна заплата, ще има 45-часова работна седмица и трябва да е готов да работи през почивните дни и по празниците. В обявата се казва освен това, че кандидатът ще подкрепя главния готвач, ръководейки ежедневната дейност в кухнята и че следва да гарантира, че при обедите и вечерите за служителите в двореца и за кралското семейство, както и при официални държавни празненства всяко блюдо отговаря на най-високите стандарти. 
 
В момента в кралската кухня работят около 30 души, разпределени в шест резиденции. Избраният кандидат трябва да има опит на най-високо ниво, както като готвач, така и като мениджър и ръководител на екип. Препоръчително е да е работил на подобна длъжност в изискан ресторант с поне две-три звезди.
 
В замяна дворът предлага 33 дни отпуска, от които се изваждат 8 празнични дни. Освен това новият заместник главен готвач ще може да живее безплатно в палата, но за храната ще му удържат от заплатата. В замяна могат да се ползват различни привилегии, като спортни площадки, басейни. Краен срок за подаване на кандидатури е 12 април. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.