1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Бургер от "Макдоналдс" 14 години остава непроменен

Бургер от "Макдоналдс" 14 години остава непроменен

Американец го показва на внуците си, за да ги насърчава да се хранят здравословно

Бургер на "Макдоналдс", купен през 1999 г., изглежда непроменен, въпреки че две години е бил забравен в джоба на палто.

Дейвид Уипъл от Юта искал да държи сандвича един месец, за да покаже на приятелите си, че видът му не се променя, защото е пълен с консерванти. Той обаче го забравил. Намерил го след две години в джоба на палто, опакован в хартиения плик от магазина, и решил да продължи странния експеримент. Вече 14 години след като е направен, сандвичът изглежда почти същият. Изчезнали са само зеленчуците, пише БТА.

"Исках да покажа на някои хора как действат ензимите и мислех, че хамбургерът е подходящ за целта. Използвах го един месец, след това го забравих" - каза Уипъл.

Палтото със сандвича в джоба му и оригиналната касова бележка стоели първо в багажника на камиона му два-три месеца. След това Уипъл ги преместил в гардероба. Какво е забравил в джоба му, открила жена му година или две по-късно. Двамата били потресени, че бургерът изглежда по същия начин.

По бургера няма никакви признаци за мухъл или дори странна миризма. Уипъл, който разказа за него в телевизионното предаване "Лекарите", сега го показва на внуците си, за да ги насърчава да се хранят здравословно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.