1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Д-р Мирослав Найденов: Добруджа е еталон за земеделска наука и практика

Д-р Мирослав Найденов: Добруджа е еталон за земеделска наука и практика

Стартира ХХ-то юбилейно международно изложение „Селското стопанство и всичко за него“ в Добрич

„Добруджа отдавна се е наложила като еталон в земеделската наука и практика и тези 20 поредни изложения го доказват“, заяви при откриването на ХХ-то юбилейно международно изложение „Селското стопанство и всичко за него“ в Добрич земеделският министър д-р Мирослав Найденов. По думите му форумът бележи 20% ръст на изложителите въпреки кризата. Лентата на селскостопанския форум, който ще продължи до 1 септември, прерязаха министърът на земеделието д-р Мирослав Найденов, областният управител Желязко Желязков и кметът на Добрич Детелина Николова.

Присъстваха още депутати, представители на земеделски структури и браншови организации, земеделски производители. „Българският аграрен бизнес твърдо присъства на територията на Европа, а Добруджа заема заслужено място в европейската селскостопанска карта“, подчерта в приветствието си кметът Детелина Николова.  

152 фирми от страната и чужбина се включват в юбилейното издание, организирано от Добрички панаир АД. 20% от изложителите са нови фирми, които за първи път участват в изложението „Селското стопанство и всичко за него“. Посетителите ще могат да намерят семена, земеделска техника, аксесоари към нея, специализирана литература. В панаира се включват и фирми от Австрия, Турция, Украйна, Сърбия.

С информационни щандове участват Европейската комисия, Министерство на земеделието и храните – Дирекция "Развитие на селските райони" и Държавен фонд "Земеделие" – Разплащателна агенция, Националната асоциация на зърнопроизводителите и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).

Необходима е промяна на визията, т.е. на материалната база на Добрички панаир, подчерта на пресконференция министър Найденов. Селскостопанското изложение е връстник на прехода и мнозина могат да се равняват по него, но остарелите помещения не отговарят на статута му.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.