1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. До 25 август продължава Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив

До 25 август продължава Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив

Снимка:

Пловдив е домакин за втори път на проява от такъв ранг

До 25 август 2018 г. в Пловдив продължава  международния конкурс високоалкохолни напитки Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles.

Над 70 международни журналисти, енолози и вносители ще открият българската индустрия, традиции, история и култура. Експерти от цял свят ще дегустират ще дегустират различни високоалкохолни напитки, предвидено е посещение на български производители и културно-исторически забележителности.

Следващата страна-домакин на Spirits Selection ще бъде обявена на 23 август на обяд. След това, международното жури ще посети забележителности в Пловдив. Денят ще приключи с концерт на Ансамбъл „Тракия“ от 20 часа на Античния театър (с вход свободен), както и с галавечеря за гостите в Стария град.

За международните съдии, които искат да научат повече за България, е предвидена допълнителна програма в централната и източната част на страната ни. На 24 и 25 август ще се посещават производствата на български фирми, Долината на тракийските владетели (Казанлъшката гробница) и Долината на розите, както и дестилерията „Дамасцена“, където експертите ще видят как се прави българско розово масло.

Пловдив е домакин за втори път на проява от такъв ранг. През 2016 г. в града под тепетата се проведе винения конкурс Concours Mondial de Bruxelles.

България участва в Spirits Selection за първи път през 2015 г., като успеваемостта на страната ни (спечелени медали спрямо подадени мостри) e между 30% и 40%. Миналата година, когато 1200 мостри от 54 страни се бориха за отличие, родна напитка е отличена за първи път с Grand Gold медал.

Spirits Selection 2018 се организира с подкрепата на Министерството на икономиката и Община Пловдив. Той е единственият пътуващ конкурс в света и единственият, който прави проверка на качеството на отличените напитки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.