1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Европейските дни на птиците 2014 ще бъдат отбелязани със събития в 10 града в страната

Европейските дни на птиците 2014 ще бъдат отбелязани със събития в 10 града в страната

През миналата година около 65 000 човека от 34 различни страни взеха участие в това събитие

Европейските дни на птиците тази година ще бъдат отбелязани със събития в 10 града в страната. Празникът е свързан с мигриращите птици, които ще напуснат Европа през тази седмица, информира БДЗП. Събитията стартират от днес, 04 октомври и ще продължат до 05 октомври 2014 г.

37 партньорски организации, част от мрежата на BirdLife International в Европа и Централна Азия ще се включат в инициативата Европейски дни на птиците като ще организират събития и информационни щандове, където обикновените хора ще могат да наблюдават птиците, да научат интересни факти за живота им и за чудото на миграцията и да споделят впечатления от досега си с природата.

За мигриращите птици е изключително важно наличието на подходящи места за гнездене на север, подходящи зони за почивка по време на прелета и сигурни райони за зимуване на юг. Целта на Европейските дни на птиците 2014 е да се повиши информираността на по-широк кръг хора за опасностите, на които са изложени птиците и как можем да помогнем на едни от най-красивите обитатели на дивата природа да оцелеят.

Европейските дни на птиците се организират всяка година в първия уикенд на октомври и предлага интересни и полезни дейности за широката общественост. През миналата година около 65 000 човека от 34 различни страни взеха участие в това събитие, като бяха наблюдавани над 4 милиона птици.

Повече информация за проявата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.