1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Германски съд изчислява колко кебапчета стават от килограм кайма

Германски съд изчислява колко кебапчета стават от килограм кайма

Съдът се е занимавал със случая в продължение на три месеца

В продължение на три месеца германски съд е изчислявал колко броя кебапчета могат да се приготвят от един килограм кайма, съобщи РИА "Новости", като се позова на публикация във в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Живееща в германския град Людвигсбург 42-годишна туркиня, която отглежда три деца, за малко да стане милионер от кебапчета и неплащане на данъци в периода 1998 - 2003 година.

Щутгардският окръжен съд е осъдил туркинята на една година лишаване от свобода и 8 месеца условно. Присъдата обаче трудно можела да се приведе в изпълнение заради семейното й положение. "В конкретния случай ми стана жал за децата й" - пояснил съдията решението си.

Съдът се е занимавал със случая в продължение на три месеца. Главният въпрос е бил колко порции кебапчета могат да се приготвят от килограм сурово месо.

Според обвиняемата при печене килограм месо губи близо половината от теглото си. Изчисленията на прокурора са показали, че става дума за една четвърт. В хода на делото са се спрели на 38% загуба на теглото, като от килограм стават четири порции кебапчета. Така съдът е определил количеството порции и размера на данъка, който туркинята ще трябва да плати.

 

 

Етикети съд, кайма, кебапче
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.