1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. JCB изграждат голф игрище, което ще бъде домакин на спортни събития

JCB изграждат голф игрище, което ще бъде домакин на спортни събития

Целта е популяризация на бранда в световен мащаб

От JCB съобщиха за нов проект в Стафордшир, който се изразява в изграждане голф игрище за £30 милиона точно до новоизградената им централа с цел подпомагане на продажбите и по-добрата осведоменост на марката в световен мащаб. Планът е за изграждане на професионално голф игрище, с 18 дупки с площ от 7,150 ярда, разположено на юг от центъра им в Рочестър.

Игрището ще бъде проектирано от European Golf Design – проектантската компания на IMG и European Tour, известни с игрището си от 2010 година в Селтик Манър в Уейлс, където беше проведено състезанието за купата Райдър 2010. Игрището ще бъде построено по стандарт, който ще позволи то да бъде използвано за домакинства на големи събития, привличащи състезатели и зрители от цял свят.

Идеята е на председателя на JCB Лорд Бамфорд след като по-рано през декември миналата година той обяви, че JCB ще инвестират £150 милиона за построяването на две нови фабрики в Стафордшир с цел увеличаване производителността на компанията, за да успяват да отговорят на нуждите на своите клиенти.

В центъра на това голф игрище ще се намира Woodseat Hall – имение от 18 век, което ще бъде напълно реставрирано. В него ще се помещава клубът на игрището, в който членовете ще могат да използват спа центъра, развлекателни съоръжения и 5-звезден хотел за посетители и гости на JCB от цял свят.

Лорд Бамфорд сподели: „JCB е компания с производствена база в световен мащаб с много успешни продажби в цял свят. Като част от нашите планове за увеличение на производителността и на продажбите, има нужда да увеличим и осведомеността на хората относно JCB бранда в цял свят.

Голфът е световноизвестен спорт и е идеално допълнение към компанията, като по този начин целим да изградим и заздравим връзките си с клиенти и търговци от цял свят. Аз самият не съм запален голф играч, но съм изключително развълнуван от възможността, която този спорт ще ни предложи в помощ на бъдещите ни планове за все така разрастващия се бизнес в тази сфера.“

Главният изпълнителен директор на JCB Греъм МакДоналд казва: „Голф игрището ще бъде най-голямата търговска стратегия в историята на компанията, която ще помогне за нарастване на продажбите ни и за създаване на нови работни места. Ако игрището стане домакин на голям турнир, който със сигурност ще бъде отразен в телевизионния ефир, това ще помогне в затвърждаването на марката JCB в целия свят. Също ще помогне и за популяризирането на Стафордшир като туристическа дестинация за милиони хора от цял свят.“

Робин Хайзман, главен архитект на European Golf Design, направил проекта за игрището, казва: „От нас се изисква да създадем голямо, професионално голф игрище, което да бъде наравно с най-добрите игрища във Великобритания. Уверяваме ви, че това игрище ще отговаря на това изискване, възползвайки се изцяло от пищния пейзаж, включващ широколистни гори, традиционни за Англия ферми и исторически парк, в който може да бъдат видени различни видове дървета, характерни за ботанически градини.

Дизайнът на игрището ще се преплита с естествените контури на мястото, където ще бъде разположено, ще преминава през обширни гори и ще се използват естествените водоеми на земята, като това включва уникалната идея за дупка номер 17, която ще се намира на залесено островче разположено в Южното езеро.

С нетърпение очакваме началото на изграждането на това игрище, и както може би очаквате, работата ще се извършва с помощта на машините на JCB, като това също ще бъде 240-акров „магазин“, на който ще могат да бъдат видени в действие много от моделите на компанията.“

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.