1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Мюнхен ще има собствен свинарник

Мюнхен ще има собствен свинарник

Така новият министър на земеделието иска да преодолее разделението между жителите на селата и градовете

В центъра на Мюнхен ще има свинарник. Това предвижда проект на баварското земеделско министерство, подплатен с 5 милиона евро от провинциалното правителство. С него новият министър на земеделието иска да преодолее разделението между жителите на селата с тези в градовете.
 
По думите на министъра фермерите в Бавария са дълбоко разочаровани от факта, че все по-често стават обект на обиди като "отровители на почвата", "мъчители на животни" и "крадци на субсидии". Затова новата кампания трябва да помогне селското стопанство в провинцията да се покаже отново в правилната светлина, независимо дали става дума за био- или за конвенционално земеделие. Комуникацията с гражданите на баварската столица ще тече по всички възможни канали, съобщиха при представянето на проекта. Това включва реклами в трамваи и информационен автобус, който ще обикаля града, както и засилено присъствие в социалните медии.  Най-видим обаче ще бъде въпросният свинарник, за който вече се търси подходящ терен, където гражданите да имат непосредствен контакт с живота на село.
 
"Съдържанието на кампанията със сигурност ще се стори провокативно на мнозина, но ще ги накара и да се замислят", обяви министърът и обърна внимание на факта, че много потребители действат крайно противоречиво, когато от една страна протестират срещу пожарите в южноамериканските джунгли, но от друга страна купуват аржентински стекове. Опозицията в баварския парламент в лицето на Социалдемократите смята акцията за евтин пиар.
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.