1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Над 20% са новите фирми на изложението "Селското стопанство и всичко за него" в гр. Добрич

Над 20% са новите фирми на изложението "Селското стопанство и всичко за него" в гр. Добрич

Официалното откриване е предвидено за 27.08.2013 г. от 10:00 часа

Международното изложение Селското стопанство и всичко за него, което тази година ще се проведе от 27-31 август 2013 г. в СК Простор , гр. Добрич, се утвърди трайно като предпочитано пазарно събитие и един от най-авторитетните форуми в бранша, заради съчетанието на добрите традиции и новите възможности, които се предлагат на изложители и клиенти.

Добрички панаир АД отдавна е  спечелил доверието на агробизнеса от България и чужбина, превръщайки своите изложения в традиционни форуми. С всяка година изложенията регистрират растящ интерес към възможностите за инвестиране в българския аграрен отрасъл, знак за което е броят на фирмите участници в тях. Това се дължи и на усвояването на европейските средства за селско стопанство, което вече дава своите положителни резултати и е предпоставка за изграждането на конкурентноспособно земеделие. Много от вас, които са избрали земеделието за свой бизнес инвестират средства в модерни ферми, преработвателни предприятия, трайни насаждения. Благодарение на нашите чудесни природо-климатични условия и традиционни български продукти, имаме възможност да постигаме успехи на международните пазари. Селското стопанство е единствения отрасъл на българската икономика, който формира положително външно-търговско салдо. Причините за тези добри резултати са именно и в усвоените средства от земеделските производители и аграрния бизнес по линия на различните европейски програми.

 Изложението Селското стопанство и всичко за него е своеобразен индикатор за икономиката на страната и уникална възможност, чрез която българските производители и потребители се приближават все повече към стандартите на Европа и света.

Тематиката на изложението Селското стопанство и всичко за него включва eдрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, хранително-вкусовата промишленост и фуражното производство, селскостопански инвентар, парници и оранжерии, техника за почистване, сортиране, обеззаразяване на семена, опаковъчна техника и аксесоари, сушилни инсталации, семена и посадъчен материал, хранителни изделия, ветеринарно-медицински препарати,специализирана литература и други.

Към настоящият момент 158 фирми от страната и чужбина са заявили участие. 24 % от всички участници или 37 фирми се включват за първи път в изложението. Освен едрогабаритната техника и селскостопански прикачен инвентар, посетителите ще имат възможност да се запознаят с кредитните линии за финансиране на 4 банки, както и с най-новите тенденции в автомобилостроенето на 5-ма представители от бранша. Разнообразна е и съпътстващата програма, подготвена от организаторите от Добрички панаир. Своите най-нови разработки ще покажат Добруджански земеделски институт, Института по почвознание „Никола Пушкаров“ от София, Института по земеделие в Стара Загора. Със свои презентации ще се включат Националната служба за съвети в земеделието и ТПП. С демонстрация на иновативни почвообработващи машини и технологии за подготовка за сеитба ще се представи фирма Раломекс АД. Специален гост на изложението е водещият руски учен в сферата на биоземеделието Васил Будниченко. Над 15 държави излагат своята продукция чрез представителствата си в нашата страна, директно със свои щандове участват още 2 украински и по една румънска, сръбска и турска фирми.

За откриването са поканени проф.д.с.н Димитър Греков-Министър на земеделието и храните, Явор Гечев-Зам. министър на МЗХ, Порожанов – Директор на ДФ Земеделие, доц. д-р Христо Бозуков Председател на Селскостопанска академия, Недко Марчев - Областен управител гр. Добрич,  Детелина Николова-кмет на гр. Добрич, Народни представители, НССЗ, ИАСАС и др.

Официалното откриване е предвидено за 27.08.2013 г. от 10:00 ч., СК Простор гр. Добрич.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.