Най-скъпите храни в света

Бихте ли отделили 99 долара за хамбургер?

Най-скъпият вид хайвер в света е "Алмас", иранското наименование за диамант. За около 1,8 кг хайвер "Алмас" ще трябва да заплатите 48 750 долара.

През 2006 г. готвач от Северна Англия създаде най-скъпия пай в света и го пусна на пазара на цена от 15 900 долара (1990 долара за парче). Заедно с парчето пай получавате и чаша шампанско.

През 1994 г. Даян Дайзър от Флорида установи, че на филията й хляб се е появил лика на Св. Богородица. След десет години тя я продаде за 28 000 долара.

Пица, направена от Нино Селимаж, собственик на "Nino's Bellisima" в Манхатън, струва 1000 долара (125 долара за парче). За да получите пица, която съдържа шест вида хайвер, трябва да направите поръчката си 24 часа по-рано.

"Шокопология от Книпшилд". Под това наименование може да откриете най-скъпите бонбони в света, които се продават срещу 2600 долара за 0,45 грама.

Най-скъпият омлет в света може да откриете при "Le Parker Meridien" в Ню Йорк, а цената му достига 1000 долара. Това се дължи на съставките, сред които хайвер севруга и омар.

Шафранът е познат като най-скъпата подправка в света и се продава срещу 2700 долара за 0,45 грама. Подправката идва от страни като Иран, Турция, Индия, Мароко, Испания и Гърция./dariknews.bg

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.