1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Обединени земеделци и гръцката партия на животновъдите подписаха споразумение за партньорство

Обединени земеделци и гръцката партия на животновъдите подписаха споразумение за партньорство

Двете партии ще инициират сътрудничество между земеделски производители, браншови организации и експерти в сферата на аграрната политика

Председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева и председателят на партията на животновъдите и земеделците в Гърция Евангелос Циобанидис подписаха споразумение за партньорство между двете организации. Това стана на 18 април 2015 г. в град Мелник по време на работна среща, организирана с подкрепата на фондация „Конрад Аденауер”.

На нея присъстваха и представители на земеделски браншови организации от България и Гърция.

Двете партии ще инициират сътрудничество между земеделски производители, браншови организации и експерти в сферата на аграрната политика, развитието на регионите, опазване на околната среда и качеството на храните.

Обединени земеделци и гръцката земеделска партия планират съвместни  инициативи за обмен на добри практики и изработване на общи предложения, становища и препоръки за подкрепа на производството и реализацията на земеделската продукция.

Организиране на съвместен Експертен аграрен съвет и партньорство със сродни организации от други държави на Балканите, е записано още в споразумението.

Време е да създадем условия за ефективно и трайно сътрудничество между земеделските производители в страните от Балканския регион и нашата инициатива за партньорство е важна крачка в тази посока, посочи Петя Ставрева.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.