1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Първото в Лондон котешко кафе вече отвори врати

Първото в Лондон котешко кафе вече отвори врати

Модата на котешките кафенета тръгна от Япония, но бързо се превърна в международна тенденция

Първото в Лондон котешко кафе вече отвори врати. То се казва „Lady Dinah’s Cat Emporium“ и ще бъде дом за спасени котки, които ще имат свободата да се галят на гостите или да стоят където им се харесва, според уебсайта на кафенето.

„Нашето пространство е проектирано с мисъл за емоционалните и физическите нужди на нашите спасени котки… създавайки процес, чрез който котките да имат времето, пространството и ресурсите, от които се нуждаят, за да създадат едно хармонично домакинство. Ние предлагаме безопасно, удобно място за живеене и дом, където те могат да показват всичките си естествени поведенчески изяви. Котките ще имат свободен избор по всяко време дали да стоят вкъщи със стопаните си, или да си почиват навън за известно време – в тяхната собствена, двуетажна и предназначена само за котки градина“, пише greentech.bg.

Модата на котешките кафенета тръгна от Япония, но бързо се превърна в международна тенденция. В момента се работи и по отварянето на котешко кафене в Монреал. Котешките кафенета са дом за спасените котета, но и дават на жителите на града пространство, където те могат да се погрижат за своите котешки приятели или просто да се порадват на котешка компания.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.