1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Поръчаните през компютър или смартфон храни съдържат повече калории

Поръчаните през компютър или смартфон храни съдържат повече калории

Изследователи са анализирали данни за 160 000 поръчки на пица

Обичате да поръчвате пица онлайн? По-добре недейте - резултатите от ново проучване разкриват, че хората са склонни да поръчват по-мазни и калорични храни през интернет, отколкото ако се хранят навън, съобщи Фокс нюз, позовавайки се на публикация в сп. "Мениджмънт сайънс".

Изследователи от университета на Торонто, Канада, университета "Дюк", САЩ, и Националния университет на Сингапур са анализирали данни за 160 000 поръчки на пица, направени от 56 000 индивидуални домакинства. Анализът е показал, че поръчаните през компютър или смартфон храни съдържат средно 3,5 процента повече калории от консумираните в заведения.

Онлайн поръчките освен това включват повече инструкции от типа "Запазете майонезата" или "Добавете повече сирене" в сравнение с тези, направени лично и на място.

Проучването разкрива, че когато поръчват храни онлайн, хората не само харчат повече, но и "налитат" на по-мазни и висококалорични продукти, особено на пица. Изследователите обясняват, че поръчвайки през интернет, индивидите не са толкова склонни да спазват здравните пръпоръки, колкото ако правят поръчките си "лице в лице".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.