1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Производител на лук уцели джакпота от 147 807 299 евро в Италия

Производител на лук уцели джакпота от 147 807 299 евро в Италия

Печелившия фиш е на стойност 2 евро

Малкото тосканско градче Баньоне ликува заради спечеления от негов жител рекорден джакпот от италианската лотария Супереналото, възлизащ на 147 807 299, 08 евро, съобщава електронното издание на в. "Кориере дела сера".  На площад "Рим" в Баньоне жители на градчето отвориха шампанско, когато научиха от телевизията, че техен съгражданин е ударил печелившата шестица, носеща му най-голямата индивидуална лотарийна печалба в цяла Европа и дори в целия свят.

Точно на площада се намира и бар "Бифи", където е пуснат печелившият фиш. Съдържателката на бара Ана Мария Чампини разказва, че хората в заведението гледали мач на Милан по телевизията, когато някой се втурнал вътре и им казал, че Баньоне е големият победител от лотарията Супереналото. Тази новина поставила началото на шумните тържества в градчето, чието население през лятото достига до 3000 души благодарение на туристите.

Иначе жителите на градчето са 2000.   Пред "Кориере дела сера" Джулиано Ди Бернардо, един от жителите на Баньоне, сподели, че в градчето вече се знае кой е победителят. Ставало дума за жител на 47 години, който се занимавал със земеделие и който пуснал печелившия си фиш на стойност 2 евро в петък в 18 часа. Преди да нашуми със спечелването на рекордния джакпот, Баньоне беше известен със специфичен вид лук, който се отглежда там и който има лилав цвят, припомня в. "Кориере дела сера".

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.