РИОСВ-Хасково издаде наказателни постановления за над 20 000 лв. през ноември

Експертите са извършили 97 проверки на 93 обекта

Експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите - Хасково извършиха през ноември 97 проверки на 93 обекта. В рамките на контролa са дадени 46 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. За отчетния период са съставени 4 акта, наложена е една санкция и са издадени 8 наказателни постановления на обща стойност  21 100 лв.. Събраните суми от санкции и наказателни постановления, включително за предишни периоди са на стойност 20 085 лв.

Издадено е наказателно постановление на завод в Димитровград за неизпълнение на условие от Комплексно разрешително на стойност 10 000 лв.  Наказателни постановления по 2000 лв. са издадени на две физически лица за нерегламентирано събиране и съхраняване на излезли от употреба МПС и за третиране на отпадъци без разрешение, както и на незаконна автоморга в Свиленград за неизпълнено предписание. Две наказателни постановления за 1000 и за 2000 лв. ще плати фабрика в Кърджали за неизпълнено предписание и за непредставяне на задължителните отчетни книги за образуваните производствени отпадъци. Винарска изба в Свиленград е глобена с 2000 лв. за нарушение по Закона за водите. Със сто лева е глобено и физическо лице по Закона за биологичното разнообразие.

Акцент от извършената месечна контролна дейност са проверките за изпълнение на условията на издадени разрешителни за заустване на отпадъчни води и на лица, притежаващи разрешителни за третиране на отпадъци. На „зеления“ телефон на инспекцията са постъпили 5 сигнала.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.