1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Символични протести на ветеринарни лекари

Символични протести на ветеринарни лекари

В Бургас днес те ще пият вода с работни униформи и протестни ленти

Символичните протести на ветеринарните лекари продължават. В Бургас днес те ще пият вода с работни униформи и протестни ленти, съобщи Ekipnews.com. Недоволството им е срещу липсата на ефективен контрол върху разпространението на лекарства и остатъчните вещества в суровините от животински произход, намеренията да им бъдат иззети правомощия, отказа да се отдадат ветеринарните лечебници за ползване и забавените с месеци плащания за профилактични прегледи и ваксинации на животните.

Символичните им  протести започнаха от 12 август и ще продължат до края на месеца. И ако в този срок не бъдат изплатени дължимите им съгласно сключените договори суми, ще преминат към ефективни стачни действия в началото на септември.

В декларация на Българския ветеринарен съюз, лекарите настояват за реформи, касаещи упражняването на ветеринарната професия. В документа се посочва , че за да се  случи това е необходим диалог между Министерство на земеделието и храните (МЗХ), браншовите организации и Български ветеринарен съюз, чиято крайната цел трябва да е защита на интересите на обществото, пише в декларацията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.