1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Стефан Айвазов от Хасково e доброволец на годината

Стефан Айвазов от Хасково e доброволец на годината

Националният конкурс „Доброволец на годината“ се провежда за осма поредна година

Носителят на националната награда „Доброволец на годината“- 2018г. в раздел „Околна среда“ на Фондация „Астика“ е Стефан Айвазов от Хасково. Той  е студент по медицина, отговорник на младежкия екоклуб "Приятели на природата" към РИОСВ-Хасково, природолюбител и доброволец. Официалната церемонията по връчване на наградите по повод Международния ден на доброволеца се проведе в Бургас на 5 декември.

Като ученик Стефан членува в екоклубовете към Спортното училище и Младежкия център. Включва се във всички екоинициативи, организирани от РИОСВ-Хасково, свързани с опазването на природата. През 2016г. е отличен с грамота и награда „Приятел на природата“.  Младежът успешно преминава обучение на стажантската, студентска програма, организирана от bTV Media във връзка с подготовката на кампанията "Да изчистим България заедно“ през 2018г. За добре свършената работа, като регионален отговорник, както и за почистването на една от най-замърсените зони край града, той получи от РИОСВ-Хасково грамота за активно участие в инициативата. Доброволецът участва още в засаждането на дръвчета в двора на ДГ„Звънче“, в организирането на изложби и провеждането на образователни и доброволчески инициативи с екологична насоченост. Инициира създаването на младежки екоклуб към  Регионалната инспекция. По негово предложение до РИОСВ в момента стартира и процедура по обявяването на 4 вековни дървета в Хасково.

Националният конкурс „Доброволец на годината“ се провежда за осма поредна година и цели, да се отдаде заслужено признание на доброволците за осъществяваните от тях дейности за подобряване на благосъстоянието и солидарността в обществото. Призьорите се определят от национална селекционна комисия, въз основа на получените по време на конкурсния етап номинации и приложен към тях доказателствен материал. Отличените доброволци са в областите хуманитарни дейности, околна среда, права на човека, култура и изкуство, спорт и физическа активност. Конкурсът е учреден на 4 декември 2010 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.