1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Уникален хартиен фестивал в София

Уникален хартиен фестивал в София

Снимка:

От началото на май до края на юни първият "Хартиен Арт Фест София" 2011 ще накара хората да мислят за хартията, като за нов вид творчески материал

От началото на май до края на юни първият "Хартиен Арт Фест София" 2011 ще накара хората да мислят за хартията, като за нов вид творчески материал. Макар хартията от векове да се използва в редица други видове художествено и писмено изкуство като средство по подразбиране, от 3 май тя ще бъде основен герой в серия от изложби и събития. 

За около месец хартия ще има из цялата столица, но не под онази често срещана форма на отпадък или обичаен консуматив, а в различни образи и превъплъщения, с които организаторите на първото издание на фестивала искат да обърнат внимание на това сравнително ново течение в изкуството

С редица изложби на закрито и открито, работилници, музика, лекции, конкурс, една театрална постановка и едно филмово предизвикателство, посветени на целулозната материя и зелената архитектура, посетители и творци ентусиасти ще могат да се запознаят с едно нейно различно лице.

Програмата на "Хартиен Арт Фест София" 2011 включва две биеналета – за хартиено изкуство и "зелена" архитектура, които ще се проведат в редица галерии и изложбени пространства. В тях ще бъдат представени двуизмерни и триизмерни произведения на над 100 автори от 36 страни и 6 континента.

От 3 май в Софийска градска художествена галерия вече може да бъде разгледана експозицията "В хармония с природата". На 5 май в Националната художествена галерия се открива изложбата "Тръни и рози", която ще съдържа най-богатата селекция от хартиеното биенале с включени творби за екстериор и интериор. На 4 май там една от авторките - гост на столицата по повода, Сюзън Стокуел проведе уъркшоп с автори и студенти по изработка на хартиени рокли от различни хартии с послания.

Различни хартиени произведения ще има и в галерия "Арт Алея" на фондация "Аматерас", в Националната художествена академия, Природо-научния музей, Арена ди Сердика, галерия "Мазда", галерия "Velmar", Националната галерия за чуждестранно изкуство, както и в парка на Министерство на външните работи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.