1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Свидетели ли сме на края на птицевъдството у нас?

В АГРОФОРУМ: Свидетели ли сме на края на птицевъдството у нас?

И още: Какво значи справедливост, когато говорим за подкрепа на сектор Животновъдство

Козевъдството е перспективен подотрасъл и има смисъл да се инвестира в него, смята зооинженер Здравко Иванов. Той беше инициатор на кръгла маса, с участието на френски експерти в областта на изкуственото осеменяване.

Ще има ли битка за милионите, които се разбра, че ще са за сектор животновъдство. Справедливо ли ще бъдат разпределени или справедливостта има много измерения.

Сектор яйца сериозно е пострадал. Причините – пандемията, затварянето на ресторанти и хотели и свитото потребление. Редица държави, които са били пазар за български яйца, безвъзвратно са изгубени. Ковид мярката така и не достига до родните производители. Това разказва един от големите птицевъди у нас.

Контрапункт на всеобщото крещене. Земеделската кооперация в с. Зафирово упорито следва новите тенденции, усилено работи, прави инвестиции в нова и иновативна техника и не се интересува от политическите препирни, споделя председателят й Петко Петков.

Натура 2000“ ще се обезсмисли, ако България продължи да няма качествен мониторинг и допуска подмяна на оценките за състоянието на биоразнообразието. За това предупреди Петко Цветков от Българска фондация „Биоразнообразие“.

 Гледайте на 16 април от 7:30 часа по АгроТВ !

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.