1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Варненската лаборатория е сред десетте най-оборудвани в Европа

Варненската лаборатория е сред десетте най-оборудвани в Европа

Тя е единствена в България за анализ на диоксини и фурани и извършва най-широкия обхват анализи на пестициди в страната

Варненската лаборатория за анализ на храни СЖС България се нареди измежду десетте най-оборудвани в Европа. Лабораторията е единствена в България за анализ на диоксини и фурани и извършва най-широкия обхват анализи на пестициди в страната.

Центърът разполага с високо квалифицирани експерти и първокласно оборудване. Въведени са методи за анализ на ГМО чрез полимерна верижна реакция в реално време.

Лабораторията във Варна участва всяка година в различни видове анализи заедно с над 200 лаборатории от цял свят. Все повече международни компании от Швейцария, Италия, Гърция, Румъния, тестват продукцията си в България за ГМО, диоксини и други.

Отличните резултати от контролните тестове са признание за нас. Важно е да се знае, че в страната има център за независими анализи с такъв капацитет – на фона на дебатите за съдържанието на соя, ГМО и други елементи в храните не е необходимо да се изграждат нови центрове за анализ, коментира Веселка Пашова, ръководител на лабораторията.

Част от услугите включват анализи на зърнени култури, нефт и нефтени продукти, текстил. В портфолиото на компанията влизат и услугите аутсорсинг, управление на риска, технически консултации и обучения.

СЖС България е филиал на групата SGS и е официално регистрирана в страната през 1991 г. Компанията притежава голям опит и познания за нуждите на бизнес клиентите и условията на сертификационния пазар у нас. Разполага с офиси в София, Варна, Бургас, Русе, Пловдив, Плевен, Велико Търново и Добрич.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.