1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Вегетарианците са по-защитени от рак

Вегетарианците са по-защитени от рак

За изводите си изследователи са следели показателите на 61 хил. британци

Ново изследване показва, че вегетарианците в сравнение с хората, които се хранят и с месо, са по-малко предразположени към развиване на рак, но това не важи изцяло за всички разновидности на болестта, информира Би Би Си.

Мащабно изследване включващо над 60 хил. души е открило, че тези които следват вегетарианска диета са чувствително по-малко засегнати от рак на кръвта, на пикочния мехур и стомаха. Въпреки това числото на заболелите от рак на червата е по-голямо при вегетарианците, от колкото при хората приемащи месо.
За изводите си изследователи от университета във Великобритания и Нова Зеландия са следели показателите на 61 хил. британци. Между тях е имало хора които приемат всякакъв вид месо, такива които ядат само риба и такива които не приемат никакъв вид местни продукти.

Обобщените резултати показват, че в група от 100 човека, хранещи се с месо, 33 от тях развиват някакъв вид рак, докато при 100 вегетарианци, броят на развиващите рак в някакъв етап от живота си е 29 човека. /News.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.