1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Животновъдите си искат обещаните пасища

Животновъдите си искат обещаните пасища

Някои от предложенията за промени в законодателството, които бяха приети от парламентарната комисия по земеделие на първо четене, отпаднаха по неясни причини

"Животновъдите се чувстваме разочаровани. Някои от предложенията за промени в законодателството, които бяха приети от парламентарната комисия по земеделие на първо четене, преди второто, отпаднаха по неясни причини. Мерите и пасищата пак няма да са при животновъдите". Това обяви на пресконференция Димитър Зоров, председател на Националния говедовъден съюз.

Ползването на мерите и пасищата, подпомагането с европейски и национални средства и агроекологичните мерки са три от темите, по които животновъдите изразяват категоричното си несъгасие с действията на земеделското министерство, каза Димитър Зоров.

Животновъдите настояват да бъде отложена кампанията по директните плащания и припомнят, че в предходни години приемането на документите е започвало и през април.

Дори и да се смѐнят политическите лица в министерството, дори и те да имат желание да променят към по-добро нещата, вторият елашон е същият, а там често служителите са и некомпетентни, заявиха животновъдите.

Не говорим за протести, но напрежението сред фермерите е сериозно, декларираха техните представители.

Автор: Ангел Трайков

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.