Да се присъединим към Часът на Земята

До момента рекорден брой български градове и общини са потвърдили участието си в тазгодишното издание на кампанията

Тазгодишното издание на Часът на Земята e една от най-мащабните акции на международната природозащитна организация WWF, която ще се състои днес (23.03.2013 г.) от 20.30 ч.

По време на Часът на Земята, хора от целия свят символично гасят осветлението в домовете си, а знакови сгради притъмняват като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.

В световен мащаб Часът на Земята започва през 2007 г. През изминалите години инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. Така през 2012 г. в кампанията участваха 7000 града в 152 страни по целия свят.

До момента рекорден брой български градове и общини – 103 са потвърдили участието си в тазгодишното издание на кампанията.

Във връзка с инициативата WWF кани всички желаещи на 23 март (събота), на площада пред Народния театър „Иван Вазов“.

Програма ще започне в 19.30 ч. с джаз формация София и артисти на Lux Lumina. В 20.15 ч. ще има кратка официална част. Good Music Society ще свирят от 20.30 ч., след което ще има огнено шоу.

Екипът на селскостопанския интернет портал www.agro.bg се присъединява към инициативата и приканва всички свои приятели, потребители и партньори да загасят осветлението за 1 час.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.