1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Мащабна реконструкция на градския пазар в Стара Загора

Мащабна реконструкция на градския пазар в Стара Загора

Предвиденият срок за изграждане на обекта е 90 дни

В началото на юни започва изпълнението на проекта за мащабна реконструкция на градския пазар в Стара Загора. През февруари кметът Живко Тодоров подписа договор за финансирането му със средства от Регионалния фонд за градско развитие Jessica.

1813 кв.м е разгънатата застроена площ на Централния общински пазар, която предстои да бъде модернизирана. Предвижда се на мястото на съществуващите метални покрития да бъде изграден пазар от закрит тип с остъклени метални конструкции и нова организация на достъпа и движението на посетителите. Предвиденият срок за изграждане на обекта е 90 дни, пише gradat.bg.

От 27 май 2013 г. община Стара Загора започна преместването на масите на търговците на временни места, за да продължи дейността им и да се осигури пространство за строително-монтажните работи. Разходите по преместването и изграждането на новите пазари се поемат изцяло от общинската администрация.

Предвижда се до 31 май 2013 г. преместването да приключи, като масите от източната половина на пазара ще се преместят на съществуващия паркинг до чешмата, съобщават от пресцентъра на община Стара Загора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.