1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Нона Караджова ще открие второто издание на Green Innovation Forum

Министър Нона Караджова ще открие второто издание на Green Innovation Forum

Снимка:

Форумът е под надслов „Как компанията ви да стане зелена и успешна”

Министър Нона Караджова ще бъде специален гост и ще открие второто издание на Green Innovation Forum под надслов „Как компанията ви да стане зелена и успешна”, организиран от вестник „Дневник“.

Събитието е днес, 25 ноември 2010 г., четвъртък, в хотел Шератон. В 9,30 часа, преди началото на конференцията, от паркинга пред хотела министър Нона Караджова ще има възможност да тества в софийския трафик изцяло електрическото MINI E – автомобил, разработен от компанията BMW Group, който се задвижва от електромотор с мощност 150 кВт (204 конски сили). В света има само 600 такива автомобила, които се тестват в реални условия в ежедневно шофиране в големи градове като Лос Анжелис, Ню Йорк, Лондон, Берлин и Мюнхен. Част от автомобилите се ползват от министри във Великобритания.

Официалното откриване на Green Innovation Forum е от 9,50 часа. Форумът е платформа за обмяна на опит и споделяне на успешни практики на големи международни компании пред български партньори, които имат амбицията да развиват устойчив бизнес. Лекторите са представители от компании като InterfaceFlor, Microsoft, BMW, Renault, Siemens и други, които имат успешен опит и са извървели голяма част от пътя към устойчивото развитие.

В рамките на дискусиите основно място ще бъде отделено на теми като: какви са промените по пътя за постигане на зелен бизнес, как се измерват предимствата от зелени инвестиции, какви са финансовите измерения от постигане на устойчива околна среда.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.