Огнената стихия в Ардино е овладяна

Днес вертолети продължават облитанията над района до окончателното потушаване на огнищата

Опасност огнената стихия в Родопите да се разрасне отново има, поне докато не падне първият сериозен дъжд в района. От вътрешното министерство информират, че са предприети всички действия за овладяване на пожара на територията на Държавно горско стопанство-Ардино. Той е локализиран и потушен, но продължава следенето, тъй като метеорологичните условия са благоприятни, а и има отделни тлеещи огнища. Днес вертолети продължават облитанията над района до окончателното потушаване на огнищата. Една от версиите е, че пожарът е тръгнал заради дървосекачи в района. За момента има двама задържани. При пожара няма пострадали хора.

Огънят засегна над 1000 дка ниска растителност и лесонепригодни площи. Вчера премиерът Борисов разпореди на главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", да бъдат положени всички усилия пожарът да бъде овладян и при необходимост да бъде включена допълнителна техника и да се осигурят още екипи.

140 служители от МВР, горски служители на Регионална дирекция по горите-Кърджали и ДГС-Ардино и доброволци работиха за прекратяване на разрастването на огъня. В погасяването на пожара участваха още два хеликоптера, 10 пожарни, две водоноски, един булдозер и четири трактора.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.