1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Омуртаг е обявено бедствено положение заради липсата на вода

В Омуртаг е обявено бедствено положение заради липсата на вода

Снимка:

Решението беше взето от членовете на кризисния щаб на спешно заседание

В Омуртаг е обявено бедствено положение заради липсата на вода. Решението беше взето от членовете на кризисния щаб на спешно заседание. Бедственото положение ще продължи до нормализиране на ситуацията след отстраняване на авариите по водопровода от водоизточника край село Кипилово, до град Омуртаг, информира БНР.

Според заместник-председателя на ВиК дружеството Георги Пашов с водоноски в момента се доставят около 40 тона вода за питейни нужди на жителите на града. Кметът на Омуртаг Неждет Шабан информира областното ръководство за мерките, които се предприемат в условията на бедствено положение.

"Определихме места, къде ще бъдат водоноските за осигуряване на вода на гражданите. Има вече съставен план-график за работа. ВиК направи график за водоподаване на населението в настоящата ситуация. Доколкото ми е ясно, в неделя вечер евентуално ще има вода в град Омуртаг", допълни Шабан.

Общинското ръководство е направило всичко необходимо, за да снабди с вода държавните учреждения, детските градини, болници, училища. Кризисният щаб е взел решение за допълнителна техника и работна ръка за отстраняването на авариите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.