1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. BASF придоби Ovonic Battery Company

BASF придоби Ovonic Battery Company

Компанията е световен лидер в производството на NiMH батерии

На 14 февруари 2012 г. BASF съобщи за придобиването на Ovonic Battery Company, филиал изцяло притежаван от Energy Conversion Devices Inc. (NASDAQ: ENER).

Базирана в град Рочестър Хилс, щата Мичиган, компанията Ovonic е световен лидер в производството на никел-металхидридни (NiMH) батерии, включително в производството на съвременни катодни материали за този тип батерии. Освен това компанията притежава изследователски център за иновативни материали за батерии в град Трой, щата Мичиган.

Ovonic изобретява технологията за производство на NiMH батерии във вида, в който се използва днес, и притежава американско патентно портфолио 97 U.S., както и международни патенти и патентни приложения в тази област. Понастоящем всички големи производители на NiMH батерии работят с разрешително, издадено от Ovonic.

Като част от BASF, Ovonic ще бъде управлявана от новото глобално бизнес подразделение на BASF – Battery Materials, което стартира работа на 1 януари 2012 г. с цел да интегрира настоящите и бъдещи дейности на компанията, свързани с разработването на иновативни материали за батерии, в едно опериращо звено под ръководството на Catalysts division в град Изелин, щата Ню Джърси.

“Придобиването на Ovonic осигурява на BASF пряка лидерска позиция в технологията за производство на NiMH батерии, както и дълготрайни търговски връзки с големите производители на батерии в световен план,” заявява Ралф Майкснер, старши вицепрезидент на звеното Battery Materials на BASF. “Нещо повече, доказаният експертен изследователски опит на Ovonic е силно допълнение към широкия спектър от дейности за разработване на иновативни материали за батерии, които понастоящем осъществяваме в BASF.”

“Много сме щастливи да се присъединим към бизнеса на BASF с иновативни материали за батерии,” казва Майкъл Фетченко, президент на Ovonic Battery Company. “Експертният опит на BASF в проучването и разработването на иновативни материали е огромен ресурс и тази синергия ще ускори работата на Ovonic върху развитието на модерни решения за NiMH батерии в полза на потребителите, превозните средства и съхранението на енергия в умните мрежи.”

Като допълнение към настоящите си дейности в разработването на електролити  и катодни материали за литиево-йонни батерии, BASF проучва концепции за иновативни материали за батерии от ново поколение, включително технологии за разработването на литиево-серни батерии, които са в ранна фаза на развитие съвместно с компанията Sion Power, в която наскоро BASF получи равен дял на собственост срещу 50 милиона долара.

В резултат от тези инициативи BASF осигурява широко покритие от технологии за производството на иновативни материали за батерии с цел да подпомогне бъдещето на електромобилите, изпълнявайки дългосрочната си цел да се наложи като водещ доставчик на функционални материали и компоненти, с които да обслужва производителите на горивни клетки и батерии из цял свят.

За Catalysts division на BASF

Catalysts division на BASF е световен водещ доставчик на автомобилни и промишлени катализатори. Компанията предлага изключителна експертна оценка в развитието на технологии, които предпазват от замърсяване на въздуха, който дишаме, произвеждат горива, които задвижват нашия свят, и осигуряват ефикасно производство на широко разнообразие от химикали, пластмаса и други продукти, включително иновативни материали за батерии. Инвестирайки в нашите водещи платформи за проучване и развитие, страст към иновациите и задълбочени познания за ценни и неблагородни метали, Catalysts division на BASF съдейства за успеха на клиентите с уникални патентовани решения. Повече информация за Catalysts division на BASF може да намерите в интернет на адрес www.catalysts.basf.com.

За Ovonic Battery Company

Ovonic Battery Company, Inc. (OBC) е създала и развила технологията за производство на NiMH батерии и издава разрешителните за нейното приложение в цял свят. Компанията не само произвежда и продава катодни материали за батерии на своите лицензирани партньори, но и продължава да прави нововъведения в иновативните материали с цел да разшири пазара на NiMH батерии в полза на потребителите, превозните средства и стационарните полета. Благодарение на своята иновативна дейност по проучване и развитие, OBC притежава патент за катодни материали за литиево-йонни батерии и батерии от ново поколение като високоенергийните MH-Air (Proton-ion) батерии.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.